Trainers bij Hardlopen Leiden

Professionele trainers

Hardlopen Leiden werkt alleen met professionele trainers, maar stelt plezier boven strakke trainingsschema's. Natuurlijk worden de nieuwste ontwikkelingen op trainingsgebied nauwgezet gevolgd en direct in ons programma ingepast.
De meeste trainers zijn gecertificeerd door de KNAU of hebben een gelijkwaardige certificatie. Een enkeling heeft door jarenlange ervaring zijn kwaliteit als trainer bewezen.

Onze trainers

 • Training gesloten.

  Rooster

  Deze trainer geeft geen trainingen waar je je nu voor in kan schrijven.
 • Hoi! Ik ben Paul, geboren in 1967, getrouwd en samen hebben we een studerende zoon. Ik ben ooit echt begonnen met hardlopen via een Start to Run cursus bij een atletiekvereniging bij mij in de buurt. Ik liep daarvoor wel zo nu en dan voor mijzelf maar hierin zat geen regelmaat en ik vond het alleen lopen ook niet echt leuk. Door te gaan lopen in groepsverband is het hardlopen zo veel leuker geworden! Daarnaast heb ik ondervonden dat de juiste begeleiding heel erg belangrijk is om op een verantwoorde manier te sporten. Na een aantal jaren bij de vereniging hardgelopen te hebben, werd ik gevraagd om hardlooptrainer te worden bij de club. Ik heb bij de Atletiek Unie (KNAU) mijn opleiding hiervoor gevolgd en geef nu nog steeds trainingen bij de atletiekvereniging. Ik beleef zelf nog elke dag veel plezier aan het hardlopen. Het is mijn belangrijkste uitlaatklep, het geeft mij geestelijke energie en je ontdekt je omgeving en de natuur op een heel andere manier.

  Na jaren in het zakelijke leven te hebben rondgerend in een wereld van hectiek en targets, heb ik dan ook sinds kort mn leven omgegooid en van m'n hobby en passie m'n werk gemaakt! Ik ben nu full-time hardlooptrainer en ik sta voor je klaar om je te helpen de eerste, of de volgende stap, in het hardlopen te ontdekken! Tot snel bij een van mijn trainingen!

  Rooster

 • Hoi, mijn naam is Sarah en ik ben een professionele hardlopen. Ik woon in Zoetermeer maar ik kom oorspronkelijk uit Zweden. Ik begon met hardlopen toen ik 10 jaar was en heb er nu sinds 8 jaar mijn beroep van gemaakt. Ik ben 2 keer uitgekomen namens Zweden voor de Olympische Spelen namelijk die van Rio en van Tokyo. Mijn doel is om weer deel te nemen aan de Spelen van Parijs in 2024.

  Met mijn uitgebreide ervaring help ik lopers zo efficiënt mogelijk te laten hardlopen. Om zodoende blessurevrij, makkelijker, sneller en/of verder met dezelfde inspanning te kunnen hardlopen en het beste uit jezelf te kunnen halen.

  Tot snel bij mijn trainingen!

  Rooster

 • In het verleden ben ik werkzaam geweest in het leger. Door een zware knieblessure ben ik toen helaas afgekeurd om mijn werk als militair te kunnen voortzetten. Na een zoektocht heb ik besloten mezelf om te scholen tot persoonlijk begeleider in de zorg. Inmiddels begeleid, ondersteun en motiveer ik al ruim 13 jaar met veel plezier jonge mensen (ongeveer 18-23 jaar) in het behalen van hun persoonlijke doelen.

  Ik denk nog vaak terug aan de woorden van de arts die 16 jaar geleden tegen mij zei: "Met deze knie zul je nooit een marathon kunnen lopen".

  Na lang revalideren van meerdere knieoperaties ben ik eerst gaan wielrennen en later ook (weer) gaan hardlopen. Ik vind het leuk om zelf dingen uit te proberen als het gaat om trainen en je zelf op je eigen niveau willen verbeteren.  Inmiddels heb ik meer dan 15 jaar praktijkervaring met het toepassen van verschillende trainingsmethodes zoals trainen op gevoel, hartslag, tempo en vermogen. Met een verstandige opbouw van de fysieke belasting heb ik in de loop der jaren meerdere cyclo's, triatlons (Sprint en Olympische afstand) en zelfs marathons met succes volbracht.

  Uit de voldoening die ik haal tijdens mijn werk, bij het begeleiden van mensen en de passie voor het hardlopen heb ik de stoute
  (hardloop)schoenen aangetrokken en besloten als hardlooptrainer aan de slag te gaan.

  Met mijn praktijkervaring en kennis hoop ik nu andere mensen te kunnen begeleiden, ondersteunen, motiveren en enthousiasmeren op weg naar hun persoonlijke hardloopdoelen.

  Tot snel bij mijn trainingen!
   

  Rooster